top of page

Nový díl našeho podcastu O TOM s freediverem Davidem Venclem



Podcast k poslechu na České podscasty, na Spotify nebo na YouRadio talk.


Freediving je nejen sport, ale také umění. A jako každé umění, i on vyžaduje pečlivou praxi, disciplínu a hluboké porozumění svému tělu a mysli. V posledním dílu našeho podcastu jsme měli čest hostit Davida Vencla, českého freedivera, který nám přiblížil svět potápění pod ledovou hladinou a své zkušenosti s rekordními pokusy.


David Vencl, muž, který překonává hranice možného, sdílel svůj příběh a zkušenosti, které ho dovedly k jeho úspěchům. V rozhovoru odhalil, jak se vyrovnává se stresem, jaké techniky meditace a kontroly dechu používá, a jak tyto metody mohou pomoci i vám ve vašem každodenním životě. Jeho schopnost okamžitě uvolnit tělo na příkaz je klíčová pro dosažení maximálního výkonu pod vodou.


Pro sportovce jako je David je nezbytné naučit se uvolňovat tělo a mysli, aby mohli dosáhnout nevídaných výsledků. Ve svém sdílení o skenování těla vysvětluje, jak efektivní může být vědomé skenování svalů při každodenní přípravě na dlouhodobou zádrž dechu a samotný ponor.


Zdůrazňuje, že klíčem k lepší kontrole těla je schopnost okamžitě reagovat a uvolnit všechny svaly.


David také sdílel, že přestože je znám jako rekordman, necítí se být nejlepším freediverem ve své domovině. Přesto jeho zkušenosti a přístupy k tréninku mohou sloužit jako inspirace pro všechny, kteří hledají způsoby, jak zlepšit svou tělesnou i mentální kondici.


V rozhovoru David rozebral rozdíly mezi otužováním a potápěním a jak každý z těchto aspektů ovlivňuje jeho trénink a výkony. Tento pohled do světa freedivingu a meditace pod vodou přináší unikátní perspektivu na spojení těla a mysli, a jak toto spojení může vést k neuvěřitelným výsledkům.


Přidejte se k nám v tomto fascinujícím rozhovoru a objevte s námi, co vše můžete o svém těle a možnostech lidského ducha zjistit, když se ponoříte pod vodní hladinu s expertem na freediving.


Ponořte se do světa freedivingu s českým rekordmanem Davidem Venclem! 🌊 Zjistěte, jak meditace a kontrola dechu mohou zlepšit výkon pod vodou i na suchu.


V této epizodě také prozkoumáváme, jak důležité je pro sportovce – a nejen pro ně – umět tělo okamžitě uvolnit na příkaz. Povídáme si o metodách, které pomáhají dosáhnout klidového stavu. Jak může být efektivní vědomé skenování svalů, ať už pod vodou nebo na suchu.


S Davidem sdílíme přístupy k tréninku, které mohou být inspirací pro každého, kdo hledá způsoby, jak zlepšit svou tělesnou i mentální kondici a touží po dosažení hladiny výkonu, o které se mu dříve mohlo jen zdát.


Podcast k poslechu na České podscasty, na Spotify nebo na YouRadio talk.

bottom of page