top of page

Všichni čelíme životním výzvám: Cesta k vnitřnímu hrdinovi /-ce

Se Štefanem Schwarcem jsem si povídal o jeho psychoterapeutické, resp. lektorské praxi a jeho poznatcích, jak zacházet s životními výzvami vědomě...


Štefan nám představil své metody školení (převážně dospělých) lidí často fungujících v pomáhajících profesích, sebezkušenostní terapeutický výcvik Terapii zážitkem (který Jakub letos v květnu úspěšně ukončil) a indiánské rituály, které pořádá. Mluvili jsme o tom, jak mohou tyto praxe pomoci lidem projít různými náročnými místy v životě.

Častokrát nepomůže utéct od bolesti, ale věnovat pronikavou pozornost tomu, co mi dělá zle.

Štefan se s námi podělil o svůj přístup k životním změnám, jako je narození dítěte, ztráta blízké osoby nebo vyhazov v práci. Mluvil o tom, jak se dá vyrovnat s těmito náročnými a nepříjemnými situacemi, jak se lze zachovat, když se nám život změní ze dne na den na "PŘED TÍM" a "PO TOM".

Dále jsme se ponořili do tématu vnitřního hrdiny. Štefan nám představil svůj pohled na to, jak můžeme každý být svým vlastním hrdinou/hrdinkou, jak důležité je být otevřený k tomu, kdo jsme a co milujeme. Diskutovali jsme o výzvách, které nám mohou překážet na cestě k našemu vnitřnímu hrdinovi a jak je překonat. Štefan sdílel svoji cestu z role ředitele neziskové organizace, která byla na hraně likvidace "kvůli pozdě dodaným hlášením", sebráním dotace a následnému vyšetřování.

V našem rozhovoru jsme se také dotkli tématu vnitřních protikladů a jak se s nimi vyrovnat. Štefan se s námi podělil o své metody a techniky, jak se vypořádat s těmito vnitřními konflikty, které nás často uvězní v našich zónách pohodlí.

Musíš zemřít dřív než zemřeš, abys nezemřel až zemřeš.

Podcast O TOM se Štefanem Schwarcem nám přinesl mnoho cenných poznatků a nástrojů, jak lépe čelit životním výzvám a jak se stát svým vlastním hrdinou. Je to inspirace pro každého, kdo se snaží porozumět sám sobě a svým životním cestám. V závěru zazněla také krásná meditace, která vás vezme k hlubšímu spojení sám se sebou, bez ohledu na to kde se ve svém životě právě nacházíte.

Epizodu PODCASTU O TOM si můžete poslechnout na vašich oblíbených platformách -

BONUS

Audio nahrávka MEDITACE Vnitřního hrdiny, kterou nás Štefan v závěru provedl

≥ ≥ ≥ ≥ ≥ ≥ ≥ poslechnout můžete tady ≤ ≤ ≤ ≤ ≤ ≤ ≤


bottom of page